Fa 13 anys que Joel Arroyo va començar a pintar grafits a Cantàbria. De fet, sempre havia estat envoltat de pintures, ja que veia la seva mare pintar a casa. De manera autodidacta, Arroyo va començar amb l’esprai, primer fent grafits i més tard murals. Ara, també exposa a galeries d’art la seva obra pictòrica.

Va aterrar a Gràcia fa dos anys, molt a prop del carrer de Bruniquer, on hi ha la seva primera obra al barri. “Jo ja venia pensant de pintar i just quan vaig arribar al barri hi havia una persiana d’AXE Colours que tenia un parell de dies i de l”street art’ ja se’n parlava una mica al barri i, al costat d’aquesta persiana, vaig pintar la meva primera obra”, explica.

Tamara Lempicka i Frida Kahlo

Algunes de les persianes són de mida gran. Per exemple, al carrer de l’Encarnació tocant al carrer de l’Escorial hi ha un accés de pàrquing amb diferents obres d’Arroyo sobre l’artista polonesa Tamara Lempicka. Pel Joel, pintar obres d’artistes reconeguts significa que “la interioritzes d’alguna manera, és a dir, has d’estudiar-ho, representar-ho, agafes la seva tècnica i és com un aprenentatge”.

Una altra de les grans obres és sobre l’artista mexicana Frida Kahlo, al carrer de Ros de Olano. Per Arroyo,  és important mostrar aspectes poc coneguts d’aquests personatges, “ja que és una imatge, si em permeteu l’expressió, que està molt prostituïda, perquè les grans marques l’han utilitzada”. Per això, Arroyo considera que era important mostrat l’obra de Kahlo “perquè sempre surt la mateixa foto amb moltes coloraines, però no surt la seva obra que és el que la definia”.

L’últim encàrrec que ha fet és un mural al carrer de Montmany, amb tres Nobels de la pau: Rigoberta Menchú, Nelson Mandela i Malala Yousafzai.