Aquest vespre s’ha presentat la samarreta de la Festa Major de Gràcia del bicentenari. La fundació fa cada any aquest acte, que entre els festers es considera com l’inici del compte enrere per a les festes. La samarreta, que enguany és de color blau, s’ha dissenyat a partir de la imatge guanyadora del cartell de la festa major, de la dissenyadora gràfica Teresa Calbó.

La imatge del cartell i també de la samarreta recorda la rajola típica catalana d’arts i oficis i té totes els elements de la festa: el ball, els gegants, els festers, els diables, el campanar i els guarnits. I fa referència als 200 anys de festa major.

La presentació de la samarreta de la Festa Major de Gràcia 2017 ha estat com cada any l’acte que dona el tret de sortida a les activitats de la Festa Major de Gràcia, que tindrà lloc del 15 al 21 d’agost. En l’acte, es fa entrega d’una samarreta a cada carrer i el permís per tallar el trànsit i poder preparar el guarnit fora dels locals. Aquest cap de setmana, dissabte, 22 de juliol, i diumenge, dia 23, es produirà el tall al trànsit rodat dels trams dels carrers que fan festa major i que inicien els treballs previs de guarniment que requereixen tasques al carrer. Aquesta afectació per treballs previs també es produirà els propers dissabte 29 i diumenge 30, i després de manera permanent del 5 al 21 d’agost.