La mostra és un recorregut format per tres sèries. A “Saurópolis” es poden veure imatges del 2005-2009. Part de les fotos Koehli les va fer amb una càmera de mòbil amb dos megapíxels, la qual cosa va suposar un projecte pioner aleshores. A la sèrie “Men at work” hi ha imatges dels darrers espais industrials del Poblenou com l’empresa Molles i Ressorts Lafau o el Taller de Motos Mestres. La darrera sèrie, “Inside 22@”, està formada per les fotos que el 2014 l’autor va fer d’interiors que són un exponent de la modernitat del barri com el Disseny Hub Barcelona, l’edifici Media-TIC o el IACC. 27 d’aquestes fotografies pertanyen a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona ja que van ser encarregades al fotògraf per enriquir el fons de l’arxiu.

Relació entre el present i el passat del barri

El diàleg entre l’anomenat Manchester català i el 22@ s’estableix en la exposició per partida doble. D’una banda es pot veure un muntatge amb fotos actuals de dues realitats del mateix barri: la fàbrica de botons Indústries Waldes i la “start-up” que fa jocs per a mòbils anomenada Social Point.

Darius Koehli. “Inside Poblenou” from Barcelona Cultura on Vimeo.

De l’altra, tanquen l’exposició un recull d’imatges antigues del Poblenou del fons de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, com per exemple una foto del 1915 que retrata el propietari de La Escocesa acompanyat de la família i els treballadors.

 

Fins al 19 de maig

L’exposició es pot visitar fins al 19 de maig a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, situat a la plaça de Pons i Clerch, 2, 2a planta. L’entrada és lliure i està oberta de dilluns a dissabte de 10 a 19 h.