Amb un pressupost de 153.104 euros, els aqüeductes de la Zona Nord començaran a tenir llum pròpia.

Aquests elements guanyaran en visibilitat com en el seu dia ho va fer el Castell de Torre Baró. “Volem posar en rellevància aquests elements patrimonials i històrics que tenim al districte i que moltes vegades no es coneixen ja no només pels veïns i veïnes de Nou Barris, sinó també per la resta de la ciutadania de Barcelona”, explica Carlos Izquierdo, conseller tècnic del districte de Nou Barris.

L’Ajuntament parlarà ara amb els barris de la Zona Nord per acabar de detallar el projecte i per decidir per quin aqüeducte començar. De moment, s’ha deixat per al final el que connecta Ciutat Meridiana amb Can Cuiàs. “Hi ha un altre projecte per a aquest aqüeducte, que és fer la famosa passarel·la que connectarà els dos barris – explica Izquierdo –  per això hem decidit fer primer el tema de la passarel·la i després la il·luminació”.

A més de decidir quin dels aqüeductes s’il·luminarà primer, la participació inclourà també acabar de definir com seran els llums. Encara s’està treballant en els colors i les tonalitats que faran visibles els elements dins la ciutat.

Altres accions amb la taxa turística

El segon i tercer trimestres del 2017 la ciutat va recaptar 4,9 milions d’euros procedents de l’impost d’estades en establiments turístics. La meitat d’aquests diners es destinarà a diferents accions de millora d’infraestructures i de serveis, com la de l’aqüeducte. La resta es destinarà, entre d’altres, a promoure projectes culturals, com ara el festival Flamencas a Barcelona, que tindrà lloc a Nou Barris.