En el marc de la setmana del Dia Internacional per l’Eliminació de la Discriminació Racial se celebra el festival Hip hop contra el Racisme, amb aquesta cultura com a eina integradora. Albert Alarcón, “DJ Alar”, n’és coorganitzador: “És una eina integradora perquè al final el que estàs fent és agrupar gent de diferents orígens, diferents classes socials, per fer el que els agrada, ja sigui pintar, ballar, rapejar o punxar”.

Aquesta novena edició integrarà tots els elements de la cultura hip-hop, la qual cosa suposa ampliar el festival, ja que fins a aquest any només incloïa el rap: “Ajuntar tots els elements del hip-hop per fer un xou que també pugui agradar a més gent i amb la màxima d’anar en contra del racisme, una de les bases d’aquesta cultura“, diu Matías Lovero, “Mattuais”, coorganitzador.

Una de les activitats estrella, que es fa cada any, són els premis Rapeja contra el Racisme, un concurs de lletres de rap en què fins avui poden participar joves de 12 a 29 anys enviant-hi les seves lletres.