El president de la Fundació Setba, Dario Olaortua, ha estat sempre vinculat al món de l’art. De jove amb un grup d’amics va crear la Galeria Joan de Serrallonga. El 2007 va intentar recrear aquella galeria i va fundar Setba Zona d’Art. En Dario explica que llavors aquesta galeria d’art ja tenia quelcom diferent. “Era una mica més agosarat que una galeria normal, que pengen coses i no passa res més. Ha evolucionat cap a una fundació que fa servir l’art com a eina de solidaritat i d’ajuda a les persones que estan en risc d’exclusió social”, afegeix Dario Olaortua.

El balcó de les arts va ser el primer projecte impulsat per la Fundació Setba. La iniciativa aprofita l’art com a eina d’inclusió, d’integració i de motivació per a persones amb discapacitats. A aquest primer projecte el van seguir d’altres que utilitzen l’art com una eina per fer visibles projectes socioculturals.

Precisament aquest vessant més social és cap on va la Fundació Setba, segons indica el seu president: “El que volem és que tot el que sigui exposat aquí tingui alguna relació amb els projectes solidaris.” Tots els beneficis derivats de la venda d’obres d’art els destinen als projectes solidaris de la fundació.