Els usuaris del Casal de Gent Gran Pau Casals, al barri de Canyelles, s’han trobat aquest dimecres grans basses d’aigües fecals. Són filtracions provinents dels pisos tutelats, situats just a sobre de l’equipament. Fa anys que es queixen però darrerament el problema s’ha agreujat. L’Ajuntament assegura que farà una actuació d’urgència per recollir les filtracions mentre busca la solució definitiva.

El Casal de Gent Gran Pau Casals està situat a la planta baixa d’un edifici de nou nivells dedicat a pisos tutelats per a gent gran. És un bloc dels anys 70 i, des de fa anys, els usuaris del casal reclamen una solució a les avaries constants de les canonades de desguàs. “Fa un any i mig que vaig entrar com a president del casal i ja teníem aquest problema”, “em diuen que sí, que sí que ho arreglaran i que estan buscant una empresa per fer les obres”, protesta Miquel Abdon, president de la junta del casal. “No podem tenir el casal en aquestes condicions, perquè són aigües fecals i perquè qualsevol persona pot entrar i relliscar”, afegeix enfadat. Afirma que, si el mes d’octubre les filtracions no estan solucionades, “faré una denúncia a Sanitat i si han de tancar el casal, que el tanquin”.

Reclamen un casal nou

Els usuaris del casal diuen que les filtracions s’han agreujat darrerament. “Van fent reparacions al desguàs dels lavabos dels pisos tutelats de dalt, i es van produint avaries en altres llocs i tot cau aquí”, diu Abdon. Per l’Associació de Veïns de Canyelles, la solució és senzilla: “Aquí el que cal és un casal de gent gran nou”, afirma Manuel Sánchez, president de l’entitat veïnal. “Ara mateix tenim més microbis que avis. És un problema greu de sanitat. La solució és un casal en condicions, perquè aquest ens el van donar provisionalment, en espera d’un casal de gent gran, amb sales d’actes i espais adequats”.

L’Ajuntament busca una solució definitiva

Davant la inundació d’avui, l’Ajuntament assegura que farà una actuació d’urgència per recollir les filtracions. Un cop solucionat l’incident, es redactarà i tramitarà la reforma de tots els baixants de la finca per tal de resoldre el problema definitivament i posar fi a les contínues avaries.