Els estudiants han creat el lema “Si tens info, no passis”, amb el qual volen sensibilitzar alumnes, pares i veïns de la necessitat de reduir l’ús de l’alumini. Durant el projecte han creat porta entrepans reutilitzables i han realitzat xerrades a altres cursos. La Magda Jiménez, professora de biologia i de física a FEDAC Sant Andreu, explica que el projecte no s’ha quedat al centre, sinó que els alumnes han sortit al carrer a enganxar cartells i repartir tríptics informatius. “A partir d’uns continguts teòrics els alumnes han explorat la vessant més social i mediambiental que de vegades queda més apartada”, explica Jiménez.

L’Andrea Garcia, alumna de 2n ESO de FEDAC Sant Andreu, explica que han repartit propaganda sobre l’alumini perquè la gent es conscienciï que aquest material és molt contaminant i no l’han d’utilitzar. Una altra de les alumnes, l’Aisha Targarono, comenta que han enviat correus electrònics a diferents entitats per si estan interessades en xerrades informatives sobre l’alumini. L’extracció de l’alumini es fa a mines a cel obert, el que provoca la desforestació i contaminació de les aigües de l’entorn, perjudicant la flora i la fauna autòctones dels països. “Els treballadors de les mines estan en pèssimes condicions, i les empreses no garanteixen la seva seguretat. A més, deixen el país contaminat i els beneficis de l’extracció van al país que subvenciona la mina”, explica Quim Palacín, alumne de 2n ESO de FEDAC Sant Andreu.

L’escola FEDAC Sant Andreu està molt sensibilitzada respecte a la reducció de l’ús de l’alumini. Cada vegada que arriba un alumne nou al centre, l’Associació de Familiars d’Alumnes li regala un porta entrepans reutilitzable. Dins de l’assignatura de biologia i geologia, els alumnes han realitzat projectes sobre altres minerals, com es el cas del coltan, sobre el que tornaran a treballar el curs vinent amb alumnes nous.