L’Associació de Veïns de la Plaça de la Farga denuncien que, els caps de setmana, un col·lectiu ocupa la pista esportiva fent-ne un ús abusiu i privatiu. Fa mesos que ho assenyalen i consideren que les mesures que s’han pres fins ara no són suficients. Proposen substituir-la per un hort urbà.

Fa mesos que el veïnat de la plaça de la Farga es queixa que l’ús que es fa de la pista esportiva, durant els caps de setmana, no és l’adequat. Denuncien que un col·lectiu concret s’apropia de l’espai els dies festius, i priven la resta de veïns de poder-la utilitzar.  A més a més, afirmen que el soroll, els insults i la brutícia, entre altres actes incívics, són un problema constant. Per això proposen la construcció d’un hort urbà, que substitueixi la pista.

Des de l’AV de la Plaça de la Farga expliquen que “la construcció de l’hort urbà motivaria una activitat sana i agradable, molt ben rebuda pels veïns”. També consideren que, un altre punt positiu d’aquesta proposta,  és que “ampliaria el verd urbà de la ciutat”. El veïnat és conscient que aquest és un projecte ambiciós, per això també han proposat altres accions “que es podrien dur a terme mentre es treballa en l’opció de l’hort”. Consideren que dividir la pista en dues parts amb jardineres permetria trencar la dinàmica dels partits de futbol. D’aquesta manera, deixarien mitja pista per  fer-hi altres activitats.

El consistori descarta eliminar la pista

L’Ajuntament descarta eliminar aquest equipament, ja que considera que és necessari per al barri. Afirma, però, que continuaran treballant per posar fi a l’ús privat del camp. Fins ara han engegat algunes mesures com, per exemple, l’eliminació d’una de les porteries. Els veïns, tanmateix, afirmen que no ha servit per a res perquè els caps de setmana n’instal·len una de portable.

Tot i això, la regidora del districte de Sants-Montjuïc, Laura Pérez, no descarta que la proposta de l’hort es pugui ubicar en una altra zona de la plaça. Comenta que quan el pipicà del carrer Prioritat estigui obert als veïns, segurament es podrà  eliminar l’espai per a gossos de la plaça de la Farga. D’aquesta manera quedaria un lloc lliure on es podria instal·lar l’hort urbà.