El Mercat de la Boqueria, el Liceu o el bar Pastís són només alguns dels espais i edificis del Raval que protagonitzen l’exposició “Imatges del Raval“. La mostra immortalitza diferents racons del barri, alguns dels quals molt coneguts però d’altres sorprenents.

Els quadres estan fets per 19 aficionats a la pintura, entre ells Ferran Martínez, que presenta diferents obres, una de les quals és el Mercat de la Boqueria. En la pintura es pot descobrir aquest espai d’una manera singular. “El Mercat de la Boqueria però vist des d’un angle que jo crec que no es fa normalment. Sempre és l’entrada que posa Sant Josep i tal, i jo vaig buscar un lateral en què es veiessin les porxades”, explica Ferran Martínez. 

Descobrir o redescobrir el Raval

Aquests aficionats a la pintura han estat durant diverses setmanes recorrent els carrers del Raval per triar què dibuixar. En aquesta cerca singular de la inspiració hi ha qui ha fet descobertes sorprenents, com li va passar a Magda Aparició. “Anava passejant per decidir què dibuixava i em vaig topar amb un lloc que mai hauria pensat que es podria amagar als carrers del Raval.” La Magda afirma que hi ha persones que en veure aquest quadre, que mostra una façana que recorda els patis andalusos, fins i tot han dubtat que fos al barri.

Carme Mahía, en canvi, ha preferit immortalitzar a través del dibuix diversos personatges. Considera que “són una part important de la història perquè pensadors com aquests fan moure el món“. L’exposició també és un recorregut per descobrir o redescobrir edificis emblemàtics, com el Liceu, o establiments molt significatius de la història recent de la ciutat, com el Pastís.

La mostra, formada per 54 quadres, es pot visitar al Centre Cívic Drassanes.