Una exposició als pavellons Güell mostren l’obra de Joan Mataró. Es tracta de dues col·leccions: una de dibuixos fets amb canya de bambú i tinta xinesa i una altra de pintura sobre placa de guix laminat. L’exposició es pot veure fins al 22 d’octubre i el dia 21 al matí l’entrada serà gratuïta coincidint amb el 48h Open House.

L’artista cortsenc Joan Mataró  va aprendre de manera autodidacta la tècnica del dibuix amb canya de bambú i tinta xinesa. Es tracta d’una tècnica poc utilitzada, que obliga l’artista a limitar-se de manera gairebé exclusiva al blanc i negre i per això cal donar molt de protagonisme a les llums i les ombres. Mataró ha dibuixat sobretot l’arquitectura de Barcelona i amb els anys s’ha anat especialitzant en les obres modernistes. Ara presenta als pavellons Güell una selecció d’aquests dibuixos d’arquitectura modernista.

Els dibuixos comparteixen sala amb una altra col·lecció del mateix artista. En aquest cas es tracta de pintura acrílica sobre Pladur imitant la tècnica dels frescs. El públic hi pot veure de ben a prop reproduccions d’alguns detalls d’edificis modernistes per poder-ne admirar millor la seva bellesa. ‘La gent veu una casa modernista i diu: Oh! Que maca que és! Però en realitat si s’hi pogués acostar veuria el verdader art d’aquella casa’, comenta l’artista.

L’exposició es pot veure fins al 22 d’octubre a l’edifici de les cavallerisses dels pavellons Güell i com que el 21 d’octubre aquest espai participa en el festival d’arquitectura 48h Open House, l’accés serà gratuït durant tot el matí.