El Pati Llimona exposa aquests dies el recull de pintures i dibuixos dels alumnes de secundària de l’Escola Cintra, del Raval. L’exercici es duu a terme cada dos anys, i vol posar èmfasi en les preocupacions dels preadolescents i adolescents del barri.

A través de gargots i colors, els adolescents ens transporten al complicat món de la cerca de la identitat. Els 32 dibuixos són el resultat de la feina que els alumnes han fet durant un any en l’assignatura de dibuix. Els autors tenen entre 12 i 16 anys i s’exposa una obra de cadascun dels alumnes de secundària de Cintra.

L’art, com explica la professora Carmen Hernández, els ajuda a expressar la dualitat de ser un mateix i alhora encaixar en el grup, un conflicte redundant en l’adolescència. “Són en aquests moments de preguntar-se què volen ser de grans o què els està passant, i encara és més forta aquesta necessitat d’equilibri”. El resultat és una experiència plena de tendresa.

Veure la seva feina a les parets és una manera d’apujar l’autoestima en unes edats molt complicades, assegura Imma Bonada, directora de l’escola. “Veure’ls aquí, emmarcats d’aquesta manera i en un entorn tan bonic com és aquesta sala, per a ells és una experiència única”.

L’exposició “Adolescents i artistes” es pot veure a la Sala Foyer del Centre Cívic Pati Llimona fins al 30 d’abril.