L’Escola Victor Català ha estat un dels primers centres de Nou Barris a estrenar les maletes tecnològiques del projecte eKit-TAC. Uns 300 alumnes han fet servir tauletes en assignatures com anglès o matemàtiques, i un centenar més han provat els robots que el districte de Nou Barris posa a disposició de les escoles. L’objectiu és evitar la fractura tecnològica.

El districte de Nou Barris, Barcelona Activa i el Parc Tecnològic de Nou Barris han sumat esforços per apropar la programació i la robòtica als escolars del districte. “Volem incentivar que els nens i nenes de Nou Barris tinguin més predisposició per a les vocacions científiques o tecnològiques perquè ens sembla estratègic de cara al futur”, afirma Janet Sanz, regidora de Nou Barris, i afegeix: “Moltes famílies no es poden permetre comprar aquest tipus de material i, per tant, l’escola ha de ser el lloc on combatre la fractura digital i tecnològica.”

Per això ofereixen en préstec a les escoles maletes amb tauletes i robots per tal que, durant un mes, aquest material es faci servir dins les assignatures habituals. El préstec del material ve acompanyat de formació específica als mestres, per tal que en treguin el màxim profit. Les maletes contenen diferents tipus de robots i programes, adaptats a alumnes d’Educació Infantil, Primària, Secundària i Educació Especial.

L’Escola Victor Català, a la Prosperitat, ha estat una de les primeres en experimentar amb robots i tauletes a primària. Els nens i nenes han treballat amb les tauletes vocabulari anglès o s’han gravat en grups practicant-lo. També han programat els moviments o les expressions dels Zowis, uns petits robots que es dirigeixen des d’una tauleta. Laura Rodríguez, coordinadora TAC de l’Escola Víctor Català, ha explicat els beneficis que comporta pels alumnes: “Treballen la memòria i la concentració. Tenen alguna activitat on han de recordar els passos i els moviments del Zowi. Pel que fa a les tauletes, des de llengua anglesa m’ha anat molt bé per treballar l’expressió oral.” El balanç ha estat positiu i valoren tornar a demanar el préstec del material digital i robòtic.