The gentle teaching experience. Diverse needs diversity (“l’experiència de l’ensenyament amable. El divers necessita diversitat”). Aquest és el títol del projecte europeu en què participen una vintena d’alumnes de l’Escola de Vida Montserrat, de l’ACIDH, i els seus professors. Es tracta d’una iniciativa pedagògica del programa Erasmus+ en què treballen plegats amb altres alumnes i professors de tres centres educatius més d’Alemanya, el Regne Unit i Itàlia.

L’escola de l’ACIDH fa anys que treballa amb projectes europeus i és un dels pocs centres d’educació especial que ho fan. El projecte The gentle teaching, en què estan treballant aquest curs, se centra en les interaccions personals per millorar el desenvolupament. Com explica la directora de l’Escola de Vida Montserrat, Judit Reig, “si les comunitats prenen aquesta consciència de la interdependència, el que crearàs seran comunitats molt més amables, en què els talents individuals de cadascú podran ser desenvolupats”.

Aquesta setmana, The gentle teaching experience s’ha centrat en la interacció entre els alumnes i professors d’aquests quatre centres europeus que participen en aquest projecte pedagògic i d’intercanvi. Aquesta vegada la trobada ha estat a Barcelona, a l’ACIDH, on han fet tallers per interactuar entre ells. Han après els pilars bàsics de la filosofia del projecte The gentle teaching: ser amables i respectuosos i sentir que pertanyen a una comunitat. La propera cita serà a Gal·les, a l’octubre.