Escalera de Incendios està formada per dues persones: Anna García i María Castillo. Des de gener del 2017 treballen a la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats, a Sant Andreu, perquè l’art emergent tingui un espai propi en el qual poder crear-se, produir-se i promocionar-se. Anteriorment, però, la seva seu es trobava al barri de Sant Antoni. El projecte d’Escalera de Incendios es va iniciar el 2012 i calculen que cada any han coordinat una vintena de projectes: performances, videoart, presentació de marques o difusió d’artistes en són un exemple.

L’entitat cultural també s’encarrega de produir el festival Young Gallery Weekend. Aquest esdeveniment, que comparteix calendari amb altres fires internacionals d’art emergent i independent a la ciutat, permet veure el treball d’una trentena de creadors. En la segona edició hi van participar 12 galeries, el doble que en la primera, i aquest any esperen que molts espais repeteixin l’experiència. Anna García, responsable d’Escalera de Incendios, diu que li agradaria que la Fabra i Coats també formés part d’aquesta tercera edició, però encara no hi ha res segur.

Escalera de Incendios també desenvolupa activitats fora de Catalunya. El febrer del 2017 van estar presents a l’Hibrid Art Fair & Festival de Madrid durant la Setmana de l’Art. En aquesta trobada van donar a conèixer artistes com Natalia Caminati, resident a la Fabra i Coats des de desembre del 2015. Pac-Art és una instal·lació interactiva que fa una versió del videojoc Pac-Man i reinterpreta la cadena alimentària. L’artista argentina es va adreçar a Escalera de Incendios perquè s’encarregués de comissionar l’obra. A més, proposen activitats vinculades a l’obra que permeten dialogar amb el públic o exposicions col·lectives que ofereixen una visió més amplia.