La ubicació del nou Centre Integral de Serveis per a les Persones ha posat en peu de guerra els veïns de l'entorn dels Jardins de Can Farrero. Asseguren que l'Ajuntament va canviar la qualificació dels terrenys d'esquenes al veïnat i que la construcció de l'equipament, de més de 1000 metres quadrats, acabarà amb un pulmó verd del barri. Mercè Cocera Plataforma Can Farrero “Que ens escoltin, ens agradaria que ens escoltessin. Realment volem protegir el paisatge, ja no només per l'estètica, que és molt important, sinó també perquè els veïns perdran molta llum i visibilitat. Això és de l'únic que podem disfrutar en aquest barri, perquè tenim mancança de moltes coses, és de la zona verda que tenim” Des del districte destaquen la importància que té per a la Marina la construcció d'un equipament d'aquestes característiques i es mostren oberts a trobar una ubicació alternativa. Tot i això, alerten que el solar de Can Farrero és l'únic qualificat d'equipament que tenen disponible en aquests moments. Laura Pérez regidora Sants-Montjuïc “Es proposen zones verdes per construir equipament, es proposen solars privats per construir equipaments i nosaltres diem tenim un solar qualificat d'equipament per fer un equipament. La lògica diu que aquell és el millor espai on el podem ubicar sense fer coses estranyes” Per evitar la construcció d'aquest equipament, la plataforma de Can Farrero ha engegat una recollida de signatures i asseguren que estan disposats a fer més accions de protesta per evitar que el centre es construeixi en aquest punt.

Els veïns dels Jardins de Can Farrero, a la Marina de Port, volen impedir la construcció d’un equipament de 1.000 metres quadrats just davant de la Casa del Rellotge. Asseguren que l’edifici destruirà un pulmó verd del barri i demanen a l’Ajuntament que busqui una ubicació alternativa per a l’equipament.

L’Ajuntament construirà un centre integral de serveis per a les persones als Jardins de Can Farrero. Tindrà una superfície de 1.100 metres quadrats i tindrà serveis com ara un punt d’informació en matèria d’habitatge o d’atenció a les dones en la recerca de feina. D’aquesta manera, el districte satisfarà una mancança de barri detectada durant la fase de diagnosi del Pla de barris de la Marina.

Segons l’Ajuntament, la construcció d’aquest equipament té un ampli suport veïnal, però la ubicació ha indignat aquells qui viuen a l’entorn dels Jardins de Can Farrero. Han creat una plataforma i asseguren que l’Ajuntament va canviar la qualificació dels terrenys sense informar el veïnat. Per això, demanen al districte que busqui un espai alternatiu per al Centre Integral de Serveis per a les Persones. Segons la Plataforma de Can Farrero, si finalment s’edifica als jardins no només destruiran una zona verda molt important al barri sinó que l’equipament no quedarà a peu de carrer i això dificultarà que hi accedeixin els usuaris.

Espais alternatius

Des de la plataforma veïnal plantegen espais alternatius com ara els cinemes Capri o el dipòsit municipal de grues, ambdós situats als barris de la Marina. Des del districte estan disposats a trobar un altre lloc per situar l’equipament però la regidora del districte, Laura Pérez, alerta que de moment s’han proposat zones verdes o solars privats per construir equipaments i l’Ajuntament no pot ni canviar la qualificació ni comprar aquests espais quan el barri disposa d’un solar qualificat per fer-hi un equipament.

Mobilitzacions veïnals

Els veïns de Can Farrero estan disposat a tot per impedir la construcció del Centre de Serveis per a les Persones. De moment, han recollit més de 1.600 signatures per aturar la construcció i no descarten convocar una mobilització que talli  el passeig de la Zona Franca o altres accions per impedir l’entrada de les excavadores.