Un grup de veïns de Diagonal Mar ha aconseguit aturar una de les actuacions derivades de la implantació del nou carril bici al passeig de Taulat: l’enllumenat públic. És l’únic element del global d’una reforma -que rebutgen per complet- que han aconseguit que no s’executi.

Aquest grup, coordinat amb Moviment Diagonal Mar, considera que l’anterior enllumenat, dissenyat per l’arquitecte Enric Miralles, és millor per garantir la presència d’ocells per la zona en una zona verda del barri considerada d’interès ornitològic.

El regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ha assegurat, però que “només se substituiran els fanals del vial, però no pas els de l’interior del parc“. Amb tot, Montaner assegura que “aquesta renovació és obligada, segons la normativa”, un cop implantada la via ciclable.

Precisament aquest carril per a bicicletes és el gran objectiu a batre per part de les entitats del veïnat. Segons assegura Albert Porta, portaveu del Moviment Diagonal Mar, “ha calgut reduir de quatre a dos carrils de circulació de vehicles”, i aquesta pèrdua “genera molts embussos de trànsit a la zona”, on hi ha una gran demanda de mobilitat privada, com ara, amb la presència del centre comercial de Diagonal Mar.