‘Encreuaments’ serà una de les obres més especials de les que es representaran aquest any a la Sala Beckett, al Poblenou. Sorgeix d’un laboratori de creació de dramatúrgia i escènica amb usuaris de la Fundació Joia -que treballa amb persones amb malalties mentals diagnosticades- així com altres col·lectius del barri com artistes o actors. La idea és que el teatre sigui el punt de trobada entre diferents sensibilitats per crear un producte artístic únic. El projecte s’emmarca dins d’Art i part, una experiència en àmbit de ciutat per fer servir l’art des d’una vessant social i integradora.

Les aules d’assaig de la Sala Beckett s’han convertit en un punt de trobada entre persones de diferents àmbits. Artistes del barri, provinents de La Escocesa i d’Hangar; actors i tècnics del laboratori d’experimentació teatral Els Malnascuts i del Centre Cívic Can Felipa; i els usuaris de la Fundació Joia, que treballa amb persones diagnosticades d’una malaltia mental. Des de l’octubre, treballen tots amb un objectiu comú: fer una obra de teatre.

L’obra té títol, ‘Encreuaments’, i data d’estrena. Les més de 20 persones que hi participen la representaran els dies 15, 16 i 17 de juny a la mateixa Sala Beckett. Serà el moment de veure el resultat d’aquest experiment que s’emmarca en el projecte Art i part per posar l’art al servei de les causes socials. Per als usuaris de Joia és una oportunitat de participar en un projecte realment inclusiu i per als actors que hi col·laboren, una manera de treballar en un format innovador i poc habitual.