Dels dos carrils de cotxes que hi havia a l’avinguda de Pau Casals -entre la plaça de Francesc Macià i el Turó Parc-, un s’ha convertit en carril bici i, com que el trànsit segueix sent el mateix, es generen embussos. “Hi ha molta retenció perquè un carril sol és molt poc. Estan molt bé les bicicletes però els cotxes també hem de passar”, diu Maria Antònia Somoza, passatgera d’un vehicle.  Altres veïns, com Teresa Piera, creuen que la creació d’un carril bici era innecessària ja que l’avinguda de Pau Casals està pacificada: “No és necessari perquè això era una zona de circulació 30 amb la qual poden conviure bicis, motos i cotxes.”

“No es pot parar ni un sol moment en doble fila”

Per la seva banda, els comerciants lamenten no tenir lloc perquè les furgonetes parin per descarregar. “De cara als repartiments, els taxis, a tots els serveis… no poden parar ni un sol moment en doble fila o arrambar-se una mica ni que sigui perquè pugi o baixi alguna persona gran o alguna entrega d’un paquet o mercaderia”, explica Pere Padrós, propietari d’una floristeria.

“Ara puc anar a la feina en bicicleta”

D’altra banda, usuaris del carril bici, com Guillaume Binet, celebren la creació d’aquesta nova via: “Visc a Sarrià i treballo al carrer d’Aribau. Així que crec que aquest carril està molt bé perquè puc anar a la feina amb la bicicleta i no amb el cotxe.”