Els veïns del carrer de Burgos hauran d'esperar una mica més per abandonar els seus habitatges. Fa temps que viuen en condicions pèssimes, però diuen que l'Ajuntament els ha comunicat que, de moment, només tirarà endavant una de les fases d'expropiació. Josep Bertrán veí “És greu perquè les finques es van deteriorant i nosaltres no sabem el temps que haurem d'estar en aquesta situació. Per tant fer inversions per mantenir aquestes finques també ens sap greu” Des de l'Ajuntament però asseguren que tot continua tal com estava previst. Francesc Jiménez gerent Sants-Montjuïc “No s'ha paralitzat res. El que sí que s'ha fet és que s'ha aprovat una de les quatre peces afectades urbanísticament.” El veïnat afirma que el Pla general metropolità del calaix de les vies de Sants determina que no es pot dividir el projecte per fases i per evitar-ho han decidit recórrer a la via legal. Alfredo Martínez AV Badal, Brasil i la Bordeta “Penso que tirar de la via administrativa per impugnar aquesta mesura que ha pres l'Ajuntament és el més raonable perquè es tiri endavant d'una vegada.” Si finalment el projecte es fa com planteja l'Ajuntament, durant el segon semestre del 2018 aquest espai podria estar alliberat i ja es podrien començar construir els pisos que permetrien expropiar i reallotjar la resta de veïns afectats per la tercera fase de cobriment de les vies de Sants.

Els veïns del carrer de Burgos fa temps que veuen com els seus habitatges es van degradant dia a dia. Tot i això, són pocs els que s’atreveixen a invertir per millorar les condicions en què es troben les cases. Estan afectats per la tercera fase de les obres de cobriment i urbanització de les vies de Sants i, per poder tirar-la endavant, l’Ajuntament els hauria d’expropiar i reallotjar.

Fa anys que esperen deixar els habitatges, però segons denuncien, hauran d’esperar una mica més perquè el consistori ha paralitzat el procés d’expropiació i reallotjament.

Contenciós administratiu contra la divisió en quatre fases

El districte però desmenteix aquesta informació i el gerent, Francesc Jiménez, assegura: “No s’ha paralitzat. El que s’ha fet és aprovar una de les quatre peces afectades urbanísticament. És la que té menys veïns afectats i ens permetrà alliberar espai per construir els habitatges per reallotjar la resta de famílies.”

L’Associació de Veïns de Badal, Brasil i la Bordeta afirma que el Pla General Metropolità considera el carrer de Burgos com una única unitat urbanística i per tant no és possible dividir la via en quatre peces. Per evitar que l’Ajuntament tiri endavant el seus plans ja han presentat un contenciós administratiu.