Cada vegada es veuen més porcs senglars de Collserola a la part nord de Sarrià buscant menjar a les escombraries. L’AV Sarrià ha volgut organitzar una xerrada per conèixer millor aquest animal i saber per què n’hi ha tants. L’activitat comptarà amb la col·laboració de Carme Méndez, presidenta de l’Associació Defensa Drets Animals.

Un dels animals més comentats a Sarrià – Sant Gervasi són els porcs senglars, que s’apropen a la part nord del districte a la recerca de menjar. L’Associació de Veïns de Sarrià organitza la xerrada “Els senglars a Sarrià i Collserola” el pròxim dimarts, 18, a les 19 h al local de la mateixa entitat. L’activitat del Parlament del Coneixement de Sarrià, organitzada per l’associació de veïns, cada mes planteja un tema sobre medi ambient a la ciutadania. En aquest cas, comptaran amb la ponent Carme Méndez, presidenta de l’Associació Defensa Drets Animals (ADDA).

Molts espais urbans contigus al Parc Natural de Collserola, com és el Parc de l’Oreneta, tenen presència de senglars de tant en tant que estan buscant menjar. Però, sabem per què baixen a la ciutat?: “El mantra repetit és que el senglar molesta, que se l’ha de perseguir, que entra a les ciutats… Però també hem de saber-ne el perquè. Perquè hem convertit una espècie silvestre en una d’urbanita”, explica Carme Méndez, presidenta d’ADDA.

Segons Méndez, l’increment de la població de senglars ve de lluny i va ser incentivada pels caçadors de la zona: “Es produeix a finals de la dècada dels 80 i llavors és quan s’intensifica la cacera, i quan més s’ha intensificat la cacera més ha crescut la població de porcs senglars. Per això, ja demanem reduir la població de senglars mitjançant una vacuna d’esterilització.”

El tema de la cacera de porcs senglars al Parc de Collserola o consells de com actuar si us trobeu un d’aquests animals a la ciutat (no tocar-lo i no donar-li menjar), s’explicaran en la xerrada el pròxim dimarts organitzada per l’AV Sarrià a la seva seu del carrer de Canet, 4. Jordi Bigues, de l’associació de veïns, explica que l’objectiu d’aquesta activitat és “informar i divulgar el coneixement del nostre medi natural i també influir, ajudar que les coses es facin bé tenint present que tenim un parc, un tresor, un Parc Natural de la Serra de Collserola, que cal protegir i cal custodiar”.