Fa anys que els veïns dels barris de muntanya de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes reclamen que un dels dos centres d’atenció primària (CAP) de la zona —el de Vallvidrera o el de les Planes— obri també a les tarda. Ara, si volen visitar-se a després de les 14 h, s’han de desplaçar a l’ambulatori de Sarrià.

Els veïns dels barris de muntanya i l’Associació de Veïns de Mas Guimbau – Can Castellví i de Can Rectoret fa anys que demanen tenir servei mèdic a la tarda: “Seria necessari que un dels dos CAP pogués estar obert, perquè la nostra alternativa és travessar la muntanya i anar a Sarrià”, explica Laura Cayuela, de l’Associació de Veïns Mas Guimbau – Can Castellví.

Des de la direcció dels tres centres mèdics expliquen que els ambulatoris de les Planes i de Vallvidrera tenen una mitjana de 40 pacients al dia, mentre que a Sarrià n’hi passen 800. Asseguren que l’horari de matí és més que suficient per a la demanda que hi ha: “Hi ha una disponibilitat a prestar el servei de manera immediata pràcticament”, diu Joan Maria Aranalde, director gerent CAP Sarrià, Vallvidrera i les Planes.

L’octubre del 2016, el Partit Popular va portar una proposta al Parlament de Catalunya en què demanava aquesta ampliació horària. Es va aprovar amb l’esmena de Junts pel Sí, que diu que s’estudiaria en cas que ho recomanés el Consorci Sanitari de Barcelona.