L’emblemàtic vehicle recorre el barri del 22 de desembre al 4 de gener, en torns de matí i tarda. És una activitat organitzada, des de fa cinc anys, per l’Eix Comercial de Sant Andreu i Sant Andreu Nord Comerç i continua sent un èxit. Les llargues cues per pujar al trenet no minven la il·lusió que tenen els més petits, que van acompanyats dels pares, avis, amics i família. La majoria repeteixen i gaudeixen molt d’una de les iniciatives més esperada d’aquestes festes.

L’activitat està amenitzada amb música nadalenca i vol incentivar les compres als comerços de proximitat. El preu per pujar al trenet és d’un euro els adults i 50 cèntims els infants. Les persones que compren als establiments associats reben un val 2×1, de manera que un adult pot pujar amb un nen per 50 cèntims.

En total, els comerços tenen 25.000 tiquets per repartir. S’han habilitat dues parades com a inici del recorregut. Al matí, d’11.00 h a 14.00 h, el trenet surt des del carrer de Campeny.  En canvi, entre les 17.00 h i les 20.00 h, des de la Rambla de Fabra i Puig, cantonada amb el carrer Gran.