A poc a poc han perdut la por de publicar a la Viquipèdia. Insert Des de fa un any les dones de les Corts que ho volen, moltes d'elles lligades a la Taula de Dones, es reuneixen per introduir a l'enciclopèdia lliure en català contingut sobre dones del barri. Mercè Piqueras, Taula de Dones de les Corts “Feia anys que estava apuntada a la Viquipèdia pero no m'atrevia fer res. Cap entrada. Únicament em dedicava a fer correccions, a ampliar temes. Per això, quan van dir de fer un grup de dones de les Corts, em vaig animar.” Les trobades estan dinamitzades per tècniques del districte i pel centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison- la Bonne-, que va impulsar el projecte Wikidones fa dos anys i que, en fa un, va decidir portar-lo als districtes. Van començar per les Corts, per la implicació de la Taula de Dones en el projecte. Blanca Álvarez, coordinadora La Bonne “És un mentoratge col·lectiu, és a dir, no és que vinguem aquí i diguem... en aquest barri hi falten aquests noms de dones i vosaltres els heu d'omplir, si no que, aprofiteu el vostre coneixement del barri i penseu els noms de dones que poden faltar.” La Mercè, per exemple, va decidir centrar-se en la part femenina de la família Deu. Mercè de la Torre, Taula de Dones de les Corts “Ressaltar les dones que hi havien per Can Deu i que no estaven reflectides a la Viquèdia. La casa de Can Deu estava regida per homes sí, però també hi havia moltes dones, des de la minyona fins a la senyora Deu.” L'objectiu del projecte és augmentar el nombre d'editores dones -que ara no arriba al 9 %- però també el contingut feminista i amb perspectiva de gènere que apareix a la Viquipèdia. A les Corts ha estat tot un èxit. Després d’un any, tot i que les dinamitzadores es traslladen al Guinardó, elles es continuaran reunint de manera autònoma.

Les trobades estan dinamitzades per tècniques del districte i pel Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, conegut com La Bonne, que va impulsar el projecte Wikidones fa dos anys i que, en fa un, va decidir portar-lo als districtes per aprofitar el coneixement que les dones poden tenir del seu propi barri. Les Corts va ser el primer a apuntar-s’hi. La Taula de Dones va mostrar molta bona predisposició des del principi.

Segons assegura Blanca Álvarez, la coordinadora del projecte de La Bonne, es tracta d’una mentoria col·lectiva. Són les dones que col·laboren en el projecte qui proposen els possibles noms que hi haurien d’aparèixer. Algunes, per exemple, s’han dedicat a ampliar la informació sobre la presó de dones de les Corts o a introduir dades de les dones de la família Deu, antics propietaris de Can Deu.

En les trobades, les tècniques els expliquen com crear-se un usuari, introduir informació i crear entrades. Però sobretot aprenen com tractar les fonts d’informació i triar-ne les vàlides.

L’objectiu del projecte Wikidones és invertir la situació de desigualtat de gènere a la Viquipèdia ja que, segons Álvarez, només el 9 % dels editors són dones i això té la seva contrapartida en el tipus de contingut. Per això, a banda de potenciar el paper actiu de les dones en l’edició, volen promoure que s’hi introdueixi contingut feminista i amb perspectiva de gènere.

A les Corts, el projecte ha estat tot un èxit i ara que les dinamitzadores traslladaran les trobades al Guinardó, les dones de les Corts continuaran introduint contingut pel seu compte.