És un espai multidisciplinari i de cotreball situat al carrer de Luis Antúnez des de fa 22 anys. Era finals del 1994 quan quatre amics, Marta Borbonet, Javi Creus, Miquel Lacasta i Carmen Santana, van decidir llogar un espai per treballar junts. En aquell moment encara no s’havia inventat el concepte de cotreball i internet era incipient, com els telèfons mòbils, però la gran novetat era el correu electrònic, que permetia treballar d’una altra manera.

Tal com explica un dels cofundadors, Miquel Lacasta, va ser un moment de canvi: “Tothom ens deia: ‘Això serà fantàstic i podrem treballar des de casa.’ Nosaltres dèiem: ‘No, des de casa no! No volem treballar des de casa, però tampoc no volem treballar com fins ara.’” D’aquesta manera va néixer Kubik, un espai de treball compartit on es poden generar sinergies, col·laboracions i treball en xarxa entre els usuaris.

A poc a poc l’espai s’ha fet gran i avui dia hi ha una vuitantena de cotreballadors. A Kubik s’han gestat idees com Atrápalo, que en anar ampliant els treballadors va haver de deixar l’espai. Als inicis acostumaven a instal·lar-s’hi socis que llogaven un espai, però ara sobretot hi treballen autònoms que lloguen taules per hores o franges horàries.

A Kubik es preocupen de generar un entorn que faciliti les interaccions entre els usuaris, inclús tenen en compte la màquina del cafè. “Ens vam adonar que al voltant de la màquina del cafè es produeixen un munt de relacions.” Així ho explica Lacasta, que creu que és el valor afegit d’aquests espais: no treballar sol i ser més creatiu.