Amb el nou curs, a les Corts es reprenen les obres del Pla de reforma integral. Començaran als Jardins de Can Bacardí, on es construirà l'àrea d'esbarjo per a gossos més gran del districte. El pla es va posar en marxa el curs passat i vol millorar els espais públics que més usen els veïns. Stand Up- Anna Feliu De les 14 intervencions previstes a les Corts, ja se n'han fet cinc. Una és la rehabilitació de les pistes de petanca dels Jardins de les Infantes, molt demandada pels usuaris. Com en aquest cas, segons el districte, totes obres del pla han estat consesuades amb els veïns a través dels processos participatius del Pla d'actuació de districte. També s'han reformat les pistes de petanca dels Jardins de Josep Munté, s'han creat les pèrgoles fotovoltaiques de la plaça del Centre i Josep Tarradelles i s'ha millorat el clavegueram de l'avinguda de la Mare de Déu de Lorda. Toni Coll, conseller tècnic les Corts “El PRI bàsicament el que s'ha centrat molt és en fer obres que facilitin la vida dels veïns en els diferents barris. Per tant, l'ampliació de voreres, l'enjardinament d'aquestes voreres, que els veïns puguin corresponsabilitzar-se d'alguns enjardinaments. Tot això, facilita que la gent es faci seu el carrer.” Per això, entre la feina pendent per a aquest trimestre, destaca la urbanització de les vies que formaran part de la superilla de la Maternitat i Sant Ramon, com són els carrers de Contxita Supervia, Benavent o Regent Mendieta. Amb tot, es calcula que amb el pla s'invertiran a les Corts aproximadament 7 milions d'euros.

El pla -que es duu a terme a tota la ciutat- té previstes 14 intervencions al districte, de les quals cinc es van fer durant el curs passat. Aquest trimestre es reprendran els treballs. S’iniciaran amb la creació de la zona d’esbarjo per a gossos dels Jardins de Can Bacardí, que serà la més gran del districte.

Les actuacions del Pla de rehabilitació integral van començar el curs passat i, entre les obres que s’han finalitzat, hi ha la reforma de les pistes de petanca dels Jardins de les Infantes i les dels Jardins de Josep Munté, la instal·lació de les pèrgoles fotovoltaiques de la plaça de Centre i Josep Tarradellas, i la millora del clavegueram de l’avinguda de la Mare de Déu de Lorda. Totes les actuacions, segons el districte, han estat consensuades prèviament amb els veïns a través dels processos participatius oberts per definir el Pla d’actuació del districte.

Segons el conseller tècnic de les Corts, Toni Coll, el pla s’ha centrat a realitzar obres que facilitin la vida dels veïns dels diferents barris, com són l’ampliació de voreres o l’enjardinament de zones pas. Assegura que s’ha volgut afavorir, també, que els veïns puguin corresponsabilitzar-se d’alguns enjardinaments i es facin seu el carrer.

La zona per a gossos més gran del districte

Aquest darrer trimestre de curs hi ha previstes bona part de les actuacions del pla que se centraran en la creació de la zona per a gossos més gran del districte als Jardins de Can Bacardí i en la urbanització de la major part dels carrers que formaran part de la superilla del barri de la Maternitat i Sant Ramon com són els de Contxita Supervia, Benavant o Regent Mendieta. En total, segons el conseller tècnic, l’aplicació del pla deixarà a les Corts aproximadament set milions d’euros.