És el primer nedador albí a travessar l'estret de Gibraltar. Acompanyat de tres esportistes més, en Daniel Llambrich ha superat aquest gran repte en 3 hores i 43 minuts. Ho han fet per una causa solidària. Daniel Llambrich nedador "Ho vam voler vincular amb una causa benèfica i vam decidir que seria per tota la gent que perd la vida intentant creuar l'estret o altres mars per arribar a un món millor, fugint de la pobresa i les guerres." En Daniel té una discapacitat visual d'aproximadament el 90 % a causa de l'albinisme. En aquesta experiència es va haver d'enfrontar a diverses pors, però afirma que res comparat al que alguns migrants es troben en el seu camí. "Ells ni són nedadors, segurament, ni porten la protecció del neoprè. Potser no han menjat fa dies, no tenen per beure aigua... I, clar, la majoria de gent que es troba en aquestes condicions s'ofeguen o moren de fred." Aquesta iniciativa solidària ha comptat amb la col·laboració d'Oxfam Intermón. Han creat una pàgina web en què es poden fer donacions. Fins ara han recaptat gairebé 2.500 euros tot i que l'objectiu és poder arribar als 10.000.

Daniel Llambrich, Arnau Rueda, Iván Hidalgo i Pol Bremón són membres del club de triatló Fasttriatlon. Per realitzar aquest repte els atletes es van haver de preparar durant mesos tenint en compte perills als quals podien enfrontar-se com la temperatura de l’aigua, els corrents i la possibilitat de trobar-se amb algun animal marí. Llambrich té una discapacitat visual d’entre el 80 i el 90 % a causa de l’albinisme, per aquest motiu, els tres esportistes amateurs que l’acompanyaven també li van fer de guies.

Finalment, Daniel Llambrich explica que el mar els va tractar molt bé i no es van haver d’enfrontar a grans dificultats. Els nedadors van sortir de l’illa de Tarifa, a Cadis, i va recórrer aproximadament 15,2 quilòmetres fins a Punta Cires, al Marroc, en un temps total de tres hores i 43 minuts.

L’objectiu d’aquest repte és reivindicar els drets de les persones refugiades i de tots aquells migrants que fugen dels seus països jugant-se la vida al mar. “Nosaltres ens vam haver d’enfrontar a diverses pors, però ells ni són nedadors ni porten la protecció del neoprè. Potser no han menjat fa dies i no tenen aigua per beure. La majoria de gent que es troba en aquestes condicions s’ofega o mor de fred”, explica Llambrich.

La iniciativa ha comptat amb la col·laboració d’Oxfam Intermón, els quals han creat una pàgina web en què es poden realitzar donacions. L’objectiu són 10.000 euros, tot i que fins ara només n’han recaptat, gairebé, 2.500.