El CADI pretén sobretot incentivar l’ús de mitjans audiovisuals com a mitjà d’expressió i oferir una plataforma que reuneixi tots els treballs per donar-los visibilitat. Aquesta segona edició gairebé ha triplicat les obres presentades. Si l’octubre del 2014 van ser 19 els curtmetratges a concurs, aquest cop se n’han seleccionat 40 d’entre 56 títols provinents de tot l’estat. Un increment de quantitat, però també de qualitat. Glòria Martí, educadora del Centre Ocupacional Can Carreras Asproseat, que organitza el concurs, apunta que “s’ha de valorar que són obres amateurs i que darrere el que hi ha són educadors, i hi ha molta feina feta de forma autodidacte. Tot i així, s’han aconseguit coses realment molt interessants, sobretot valorant que els curtmetratges que demanem són de ficció. És creativitat pura, expressió d’idees, d’imaginació”.

Pel que fa als premis, es compta amb un jurat de professionals com el director Marcel Barrena, l’actriu Aina Clotet, l’actor Tonet Ramírez, Santiago Aragonés, de la productora El Terrat, i Edmon Roch, d’Ikiru Films. A més, hi haurà un premi especial del públic, que s’ha triat a través d’una votació al Facebook del festival.  Els resultats se sabran a la gala, que tindrà lloc aquest divendres a partir de les 19 h.

Els usuaris de Can Carreras-Asproseat s’han encarregat de dur a terme totes les tasques d’organització del festival i la gala de lliurament de premis, dividits en tres grups. Un grup ha fet la difusió del festival amb la creació de vídeos promocionals i també també han elaborat els que animaran l’entrega de guardons. Un altre grup ha buscat l’emplaçament, ha gestionat els curts candidats i ha fet xerrades a universitats i centres explicant la iniciativa, i un darrer grup ha realitzat l’exposició de cartells cinematogràfics que acompanya les projeccions.