El Dipòsit del Rei Martí, descobert fa 20 anys per casualitat, s’ha convertit en equipament. Ara, acull la primera exposició: el treball de fi de grau dels alumnes d’arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya. Són 20 projectes amb propostes per revalorar els entorns del riu Llobregat.

“Full contact, Barcelona-Llobregat City” és la primera exposició que acull el nou equipament Dipòsit del Rei Martí: 20 projectes arquitectònics de dinamització i revaloració de la vall baixa del Llobregat que tenen com a objectiu “cosir les dues lleres i veure les oportunitats que hi ha de municipi a municipi, creuant el Llobregat, veure on pot haver-hi relacions en què guanyen uns i altres”, segons explica Miquel Lacasta, professor de la UIC i tutor d’alguns dels projectes.

Projectes per transformar els entorns del Llobregat

El treball de Marta Esqueu, una de les alumnes de la UIC, és un parc tecnològic per reactivar la indústria “ja que hi ha zones que estan quedant en desús i comencen a estar abandonades i s’intenta crear una indústria específica de la innovació material”. Altres projectes són una fàbrica artesanal, una granja urbana o un espai on el client es pugui fabricar els seus propis productes.

Aquests treballs, que es podran veure els caps de setmana fins al 30 de setembre, són únicament docents però volen ser una inspiració per als municipis de Molins de Rei, Pallejà, Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Llobregat, amb què han comptat per a la realització dels projectes. També han tingut en compte tots els altres agents que conviuen en aquesta zona fluvial, com les indústries i les zones agrícoles.