Fa cinc anys que sis joves de Sant Gervasi – Galvany van començar a crear una sèrie de televisió que han rodat principalment en aquest barri i també al districte de Gràcia. Narren la història de tres nois que descobreixen que són germans en veure un vídeo que el seu pare va gravar abans de morir. Els tres hauran de conviure forçosament en un pis del carrer dels Madrazo, que també els ha deixat el seu pare com a herència. Aquests joves creadors estan treballant perquè alguna plataforma audiovisual adquireixi els drets d’emissió. De moment, han exhibit el primer capítol a algunes sales de cinema de Barcelona i de l’àrea metropolitana.

El club de los cobardes‘ és un projecte a sis mans que va sorgir en finalitzar un taller de guionistes a una escola de Gràcia. La idea original havia de girar al voltant de la història de tres dones que tenien por de l’home, però finalment van decidir donar-li la volta. “Vam arribar a la conclusió que havíem de parlar de la por dels homes, actualment, envers la dona moderna, que té més personalitat. D’aquí es desprenen també altres conflictes i temés com el xoc cultural, l’homosexualitat o l’avortament”, explica Juan José González, que va tenir la idea inicial i ha compartit les feines de director i guionista amb els seus companys, i també ha encarnat un dels personatges. ‘El club de los cobardes’, que barreja la comèdia i el thriller, ha estat una ficció rodada a Sant Gervasi – Galvany i també en alguns llocs del districte de Gràcia.

Bona part de les escenes s’han rodat a un pis del carrer dels Madrazo, on viu el Juan José, i on viuen forçosament els tres personatges principals. “Ells no saben que són germans, fins que un bon dia el seu pare es mor. Els deixa un vídeo en què els explica que rebran una herència amb una condició, han de viure durant un any en un pis. Dins d’aquest pis s’amaga un secret arqueològic, perquè el pare era arqueòleg”, relata Gener Bermejo, un dels directors i guionistes. Els autors han volgut retratar una Barcelona contemporània amb personatges de procedència molt diversa.“La història del David, un dels personatges, és com més perifèrica, de barri, on el que fas es buscar-te la vida. El Guillem és un noi de poble i té la vida més solucionada, més confortable. I el Johnny és el personatge que experimenta un canvi cultural total, que ve de Xile i arriba aquí a Barna, tot sol”, comenta Dani Gómez, coguionista i actor.

En aquesta sèrie hi han participat una cinquantena de persones, totes de forma voluntària. El Dani, el Juan José, el Gener i els seus companys han rebut, això sí, el suport econòmic d’empreses del barri. “Aquesta sèrie està feta per gent que després de cinc anys encara no ens hem donat per vençuts, volem seguir endavant i cada vegada notem que estem creixent una mica”, remarca Juan José González. Ja n’han rodat gairebé tota la primera temporada, però ara volen aconseguir vendre els drets d’emissió de la sèrie a alguna plataforma audiovisual. De moment n’estan exhibint el primer capítol en sales de cinema de Barcelona i l’àrea metropolitana per donar-se a conèixer.