45 obres d’un total de 200 peces que es van presentar a la quarta edició dels Premis Ciutat de Barcelona s’exposen a la planta baixa de la seu del Reial Cercle Artístic de Barcelona.

En l’edició d’aquest any el nombre de participants en el certamen s’ha triplicat en comparació amb l’edició passada. Aquest increment, segons explica Josep Félix Bentz, president de l’entitat, es deu als canvis que s’han incorporat al concurs. “Una de les novetats més destacada és que aquest any el concurs és obert a totes les disciplines artístiques i també ja no és un premi intern dels socis de l’entitat, sinó que també l’hem obert a l’exterior.”

Noves sales i espais expositius 

L’exposició s’ha muntat en un nou espai recuperat fa poc per l’entitat i que és a la planta baixa del Palau Pignatelli. Després de mesos d’obres, l’entitat guanya espais que, segons el seu president, fins ara no es podien utilitzar: “S’ha obert aquesta sala amb uns 200 metres quadrats aproximadament a ple centre de la ciutat, estem al rovell de l’ou, i properament també s’acabarà inaugurant el tercer espai d’aquesta planta baixa. Això ho veurem, segurament, a mitjan desembre.”

Les novetats, tant en les bases dels Premis Ciutat de Barcelona com en l’espai expositiu del Reial Cercle Artístic, evidencien la intenció de l’entitat del Gòtic  de convertir-se en un punt de referència cultural de la ciutat.