Ja fa 30 anys que va néixer el Casal de Joves de les Corts. Es tracta d’un equipament municipal que acull diverses entitats de joves que funcionen de manera independent però també organitzen activitats pròpies. En la seva creació i en el funcionament dels primers anys hi va tenir un paper destacat Oriol Canals, que en va arribar a ser director. “És una persona que va saber connectar amb diferents generacions i amb diferents tendències. Sabia convèncer que el casal de joves o les polítiques de joventut eren necessàries independentment del color polític”, en destaca Marc Faustino, un dels membres fundadors de la Plataforma Infantil i Juvenil de les Corts. Precisament aquesta entitat és una de les que va néixer sota el paraigua del casal, igual que algunes activitats ara ja habituals en el calendari dels joves cortsencs com el Foc i Rock, la Nit d’Ànimes o la Festa Major Jove.

La celebració del 30è aniversari va ser el mes de juliol i hi va poder actuar un dels grups que utilitza el buc d’assaig del casal, Tribu Tabú. Fa un any i mig que utilitzen aquest espai i valoren molt positivament les oportunitats que això els ha donat: “S’han organitzat coses de producció musical, portant gent especialitzada; o sigui que en àmbit musical es fan coses”, comenta Gerard Canillas, un dels membres de Tribu Tabú.

Els dinamitzadors del casal calculen que entre les entitats i les activitats que s’organitzen directament des del casal al cap d’un mes hi passen entre 800 i 900 persones. Per això, Ferran Gonzálvez, un dels dinamitzadors del casal, considera que la tasca d’aquest espai “és necessària perquè els joves tinguin un espai on poder reunir-se, crear, gaudir d’un oci diferent“.

El casal arriba als 30 anys immers en un procés de canvi que el portarà a disposar d’unes instal·lacions noves que preveuen estrenar a finals del 2018. El nou espai, a més, també portarà un canvi de gestió que encara s’està acabant de definir.