El Casal de Barri Pou de la Figuera acull aquests dies una mostra amb part dels treballs que van participar en el Big Draw, una festa de dibuix celebrada l’octubre passat. El material exposat consisteix principalment en autoretrats elaborats amb ceres, llapis de colors o carbonets.

Hi van participar unes 800 persones que havien assistit dos tallers diferents (300 persones en un i 500 en l’altre). Un l’impartia Branca Col·lectiu, i els responsables destaquen que “no hi havia cap consigna ni cap premissa a l’hora de fer l’autoretrat”, segons apunta Virginia Zimanàs, membre d’aquesta entitat. Només hi va haver una ajuda “per facilitar l’experiència” dels participants: autoretrats coneguts. Segons Zimanàs, “partir d’una base ajuda molt les persones per dibuixar”, explica, i detalla que “moltes de les imatges eren siluetes de Frida Kahlo o de Picasso“, pintors reconeguts que s’havien autoretratat.

El valor d’emmarcar un treball

L’altre taller el van impartir l’educadora social Aida Ferret i l’il·lustrador François Pagès. Per tots dos era important comprovar el valor que té un treball “pel sol fet d’emmarcar-lo”. Ferret explica que “tot i que la gran part dels assistents van optar per l’autoretrat” podien fer dibuixos “de qualsevol altra cosa”.