El Bar Marsella, amb gairebé dos segles d’història, va deixar d’obrir als matins fa 20 anys, però des de fa uns quants dies el responsable del bar, en Josep Lamiel, ha complert el seu desig de recuperar la tradició d’oferir esmorzars. “En temps de la meva mare i el meu pare ja es feien els esmorzars”, recorda. Van deixar de fer-ho, diu, a conseqüència de la degradació de l’edifici: “Al final vam haver de prendre la decisió de no poder continuar obrint als matins perquè no teníem les condicions per poder fer el que estem fent ara”.

Pastissos producte de la fusió de cultures

L’encarregada d’endolcir el paladar dels clients de l’establiment és la Habiba Khachtour. Des les seves mans surt una oferta gastronòmica que es basa en la fusió de cultures marroquina i catalana, tant en els gustos dolços com salats. Assegura que des de petita li ha agradat molt cuinar i que és una activitat que fa amb molta estima.

A més d’esmorzars a preus competitius, al Marsella també s’hi pot fer el vermut: obre de 10 a 14 h, de dimarts a diumenge. La intenció del propietari és que aquest local es converteixi en un lloc on “tant veïns com visitants del barri puguin fer un cafè amb pastes o un aperitiu sense presses i que passin una estona agradable“.