Vuit joves de les Corts van decidir, ara fa un any, constituir-se com a cooperativa per oferir serveis educatius a les famílies del barri. Ja abans eren educadors d’esplais i caus de la zona i van decidir convertir-ho en la seva feina. Aquest estiu han organitzat el primer casal de la cooperativa a les escoles Lavínia i Jaume I.

Els infants del casal d’estiu de l’Escola Lavínia descobreixen cada setmana un ofici de l’edat mitjana a través de tallers, activitats de descoberta i, fins i tot, posant-se ells mateixos a treballar manualment. Aquesta és la proposta de la cooperativa L’Esguard per al primer casal d’estiu que ha organitzat des que es van constituir l’any passat. “Veiem molt rica la comparativa dels oficis que es feien abans amb els oficis més actuals i com han evolucionat”, explica Anna Torrano, membre de la cooperativa i coordinadora del casal de l’Escola Lavínia.

Pels joves promotors d’aquesta iniciativa  l’autonomia, l’autogestió i l’educació emocional dels infants han de ser valors clau en l’educació ja que “són els que poden portar a què es formin com a persones i puguin ser vàlides i se sentin segures de ser qui són”, diu Júlia Valentín, també membre de L’Esguard.

Els joves que integren la cooperativa estan molt vinculats al teixit associatiu del barri i, de fet, tenen el suport de l’Ateneu Popular de les Corts per tenir un espai de treball per preparar les activitats que organitzen. A més del casal d’estiu, també han fet activitats extraescolars pels infants i xerrades adreçades a famílies i educadors.