Dos veïns de la Trinitat Vella s’han acollit a un programa social del Pla de barris, a través del qual han renovat més d’un centenar de llums de Nadal. Hi treballen des del setembre, i en pocs dies la seva feina servirà per dinamitzar les compres nadalenques del barri.

L’Enrique i en José són dos veïns de la Trinitat Vella que estaven a l’atur. El mes de setembre es van acollir a un programa social del Pla de barris, a partir del qual s’han dedicat a renovar amb LED i restaurar els llums de Nadal que, des del 1998, il·luminen els carrers del barri. L’Enrique explica que s’han basat “en els llums d’anys anterior, per crear noves figures com l’estrella que es col·locarà a la parròquia del barri o la carrossa de la cavalcada dels Reis”.

En el programa hi ha participat Puça Espectacles, que ha contractat tant l’Enrique com en José. L’entitat s’ha encarregat de l’assessorament tècnic per a la restauració de l’enllumenat, i segons ha explicat la gestora, Cristina Cazorla, la idea és que “el projecte no s’aturi aquí i tingui continuïtat amb altres actuacions a les carrosses de Nadal”.

L’encesa dels llums de Nadal

El 23 de novembre es farà l’encesa dels llums de Nadal al districte de Sant Andreu. Josep Jordà, president de l’Associació de Comerciants de la Trinitat Vella, creu que “farà goig veure els carrers il·luminats i esperem incentivar el comerç de proximitat“. A més, afegeix que si no es col·loquen tots els guarniments a la Trinitat Vella, no descarten instal·lar-los a la Trinitat Nova o Baró de Viver.