L’espai públic es va urbanitzar durant el mandat anterior, però fins ara no tenia nom. Des d’aquest dimarts es diu placeta de Dolors Palau i Roura. El bateig de l’espai s’ha fet en un acte festiu organitzat per l’Escola Parc del Guinardó.

El nom escollit ha estat una iniciativa conjunta de l’escola i del grup d’estudis històrics El Pou. Dolors Palau i Roura va ser directora del centre escolar durant quatre dècades.

Més noms de dona als carrers

A finals de l’any passat, la Comissió de Nomenclàtor va aprovar la nova denominació de l’espai, seguint la política d’augmentar el nombre de noms femenins de carrers i espais públics de la ciutat.

La directora actual de l’escola, Montserrat Jané, reivindica la figura de Dolors Palau recordant que “va innovar en l’àmbit pedagògic aprofitant que l’escola estava situada en plena natura” i que va ser una professional que innovava molt perquè “buscava noves tècniques pedagògiques amb Decroly i Montessori, en els àmbits artístic, musical… va fer que a l’escola es treballés d’aquesta manera.”

Dolors Palau va morir el 1996, als 102 anys. Va ser deixebla de Rosa Sensat.