Aquest dilluns arriben 10 tones de menjar al Centre de Distribució Solidària d’Aliments Sant Josep Oriol, a l’Eixample. Els voluntaris es preparen per organitzar-les dins del magatzem. El Josep Maria Turiella,  un dels voluntaris, explica que en són uns 80, distribuïts segons les diferents necessitats organitzatives. Ell forma part del grup de logística, que s’encarrega d’entrar els aliments que avui, diu, els han arribat de la Comunitat Europea.

Són uns 15 per fer aquesta tasca. Un altre grup es dedica a classificar per tipus d’aliment i data de caducitat les donacions d’entitats i particulars. I un tercer grup acompanya els usuaris, que hi van un cop al mes. Actualment tenen en compte 500 famílies però estan a punt per si cal atendre’n més.

El delegat de l’Arxiprestat de Sant Josep Oriol a DISA, Laurentino Toasiché Mososó, destaca la labor dels voluntaris i explica que s’adapten a les diferents necessitats. Assegura que la quantitat d’usuaris va fluctuant segons el moment, van començar fa quatre anys amb 800 usuaris, després va baixar i ara ha tornat a créixer. I actualment atenen unes 500 famílies.

Els centres de distribució solidària d’aliments es van organitzar per fer més àgil la distribució del menjar entre les persones que ho necessiten i optimitzar els recursos. Funcionen com un supermercat per punts, supervisat pels Serveis Socials i amb el cos de voluntaris de Càritas.