Els nens de cinquè i sisè de les escoles Calderón de la Barca i Àgora i de l’Esplai Guineueta seran els autors intel·lectuals del futur Parc Central de Nou Barris. Sobre ells ha caigut la responsabilitat de repensar les àrees de joc del recinte, mitjançant un programa de participació municipal.

El resultat del projecte veurà la llum aquest mes de juny, quan se seleccionaran les millors idees proposades pels escolars. Totes hauran nascut d’un mateix sistema de reflexió: repensar les maneres de jugar i divertir-se, descobrir altres espais de jocs existents i traslladar-ho sobre el terreny al Parc Central de Nou Barris per dibuixar l’espai ideal.

L’objectiu de tot plegat no és només “preguntar als infants com volen els espais on juguen, sinó pensar també en els més petits dels 10 o 12 anys”, explica Emma Cortés, de l’Institut d’Infància i Adolescència de Barcelona. Cortés afegeix que la mesura “pretén redissenyar el parc, per fer-hi espais de joc a tot el conjunt”.

En paral·lel, a Sant Andreu, també s’està fent un procés idèntic amb les escoles Turó Blau, Congrés-Indians i Pegaso per transformar el Parc de La Pegaso.