11 joves del Raval, d’entre 16 i 19 anys, han fet un vídeo sobre l’assetjament escolar. Tots estudien un programa de formació i inserció d’informàtica (PIF) a l’Associació per a Joves TEB. Com a part de la seva formació han fet un mòdul en què durant uns mesos han treballat una temàtica, l’assetjament escolar, que també els ha permès adquirir habilitats comunicatives tant en la part escrita com en la verbal o no verbal.

La coordinadora del PIF a l’Associació per a Joves TEB, Balbina del Barrio, explica que “la idea de tractar aquest tema va sorgir d’ells així com la manera en què ho volien fer“. Altres anys, segons Del Barrio, la manera de treballar ha estat a través del teatre, la música o la ràdio.

Vivències personals o properes

L’assetjament escolar no és desconegut per cap d’aquests joves. Alguns asseguren haver-lo patit directament i d’altres el coneixen perquè han vist altres companys o amics patir-lo. Això és el que va motivar-los a escollir aquest tema i treballar-lo durant les classes.

El vídeo, d’uns cinc minuts de durada, s’ha gravat amb telèfons mòbils i els joves s’han encarregat de tot, ja que n’han fet el guió i hi han fet d’actors, muntadors i realitzadors. Estan satisfets del resultat obtingut i creuen que és una bona manera per conscienciar sobre el “bullying”.

La intenció és portar aquest vídeo a diversos centres educatius de la ciutat perquè serveixi com a eina per conscienciar sobre l’assetjament escolar i a la vegada mostrar com combatre’l.