Fa temps que els veïns de la Vila Olímpica denuncien la degradació que pateix la plaça dels Campions, creada amb motiu dels Jocs Olímpics del 1992. Ara, a la vegetació que creix de forma descontrolada i al deteriorament general de la plaça cal sumar-hi la desaparició de les plaques de bronze que contenien les empremtes de la mà de 10 estrelles de l’esport.

Al mateix espai hi ha unes altres plaques, commemoratives dels esportistes paralímpics dels jocs del 92, que s’han de reposar des que van ser sostretes, el 2007.

Plaques robades a la rambla del Poblenou

De moment, el que s’ha fet és cobrir els forats que han quedat al terra per evitar possibles caigudes. És la mateixa mesura que s’ha pres a la rambla del Poblenou, on fa unes setmanes van robar 11 de les 13 plaques d’homenatge a personalitats o persones vinculades al barri en diferents camps. Encara no s’han reemplaçat i la policia busca els responsables del furt, que, sospita, les voldrien per vendre el material amb què estan fetes. Per la seva banda, l’Ajuntament estudia un sistema per evitar que les robin de nou abans d’instal·lar-les.