Els creadors de la idea, Ubuntuland,  van voler deixar enrere l’expressió color carn com a sinònim de rosat clar, per obrir el ventall a la realitat social avui dia: una diversitat ètnica que han traduït en vuit tonalitats de llapis.

Aquests llapis són eines pensades perquè els infants puguin trobar el seu color de pell particular, però també perquè en pintar, els nens i nenes puguin reflectir la diversitat i que dibuixin persones de tots els colors. “Abans per pintar-me havia de barrejar diferents colors. Mai trobava un color específic. Amb aquests és fàcil perquè els poses al costat de la teva pell i es veu fàcilment” explica Aya Debboun, que ja ha estrenat els llapis. Ell ha estat dels primers a utilitzar aquest llapis, ja que pertany a La Indomable, una entitat que va col·laborar amb el verkami organitzat per Ubuntuland per finançar les primeres produccions.

“Quin és el color carn realment? En aquest barri tenim molts color carn. Quan fèiem dibuixos, vèiem que els nens i nenes no estaven còmodes pintant-se de color rosa, groc o taronja i vam pensar que era una bona inversió” explica Mirta Manzetti, presidenta de La Indomable.  Assegura que fins ara a totes les cases hi havia capses de 70, 80 o 90 llapis, però el color carn acabava sent sempre el rosa.  Gràcies a Ubuntuland això s’ha acabat.

Aquests llapis ja es poden adquirir directament a la botiga del web.  Estan destinats sobretot a les escoles però també a les famílies. A banda de les capses de colors, també han rebut una guia de treball i assessorament per a diversos projectes relacionats amb la diversitat ètnica.