Joves de més de 16 anys participen en el curs d’iniciació a tècnic d’esports en especialitat de monopatí. El curs, totalment gratuït, té una durada de 50 hores lectives i es realitza cada dimecres a la tarda a Baró de Viver. Està dividit en 15 hores de sessió teòrica d’aspectes comuns com ara coneixements sobre primers auxilis, normativa de l’esport o aspectes a tenir en compte per ser monitor; i 35 hores específiques. Les sessions pràctiques, 11, es realitzen al Parc Esportiu Urbà de Baró de Viver. El patinador professional i professor especialista de la Federació Catalana de Patinatge Eloi Pujol és el responsable d’ensenyar als joves les nocions bàsiques per moure’s amb el monopatí. Frenar, girar, donar-se impuls, tirar-se per la rampa o petites maniobres són coneixements que adquireixen amb aquesta formació.

Segons la coordinadora del curs, Gemma Ortiz, l’objectiu és formar els joves que vulguin iniciar-se com a monitors de monopatí i vulguin conduir activitats esportives sobre rodes a casals, campus o equips esportius.

La formació està organitzada pel districte de Sant Andreu, en col·laboració amb l’Àrea de Drets Socials i dins del programa Eix Besòs. Aquest és el segon curs que s’organitza, ja que el juliol del 2016 ja en va fer un altre.