L’artista italià resident a Barcelona Peter Scremin mostra els seus últims quadres al Centre Cívic Sarrià després de 20 anys sense exposar-los. Mitjançant els seu art, Scremin fa una crítica sociopolítica i denuncia temes com la contaminació, les desigualtats socials, les hipoteques, els atemptats o les guerres. Aquesta mostra és una selecció de les millors obres que ha fet des de l’any 2001 fins al 2016, una panoràmica de fets històrics rellevants com l’atemptat de les Torres Bessones, la Guerra de l’Iraq o la crisi dels refugiats.

Aquest reivindicatiu artista, que va començar a pintar amb tan sols 14 anys a la seva ciutat natal, Vicenza (Itàlia), pensa que s’ha de provocar l’espectador per tal de cridar la seva atenció però que alhora s’ha d’explicar què es vol transmetre. “L’artista ha de ser una persona normal que viu i que té aquest talent d’explicar”, reivindica el pintor. A través de l’art, Scremin troba la manera de fer visibles les injustícies i lluitar per canviar-les. L’exposició es podrà veure fins al 25 de juliol al Centre Cívic Sarrià.

Peter Scremin

Als 14 anys va començar a pintar i fer ceràmica a la seva ciutat natal, Vicenza (Itàlia). Amb 21 anys va decidir marxar a Melbourne (Austràlia), un viatge vital que el va ajudar a configurar-se com a artista. Primer mitjançant la ceràmica i les últimes dècades amb la pintura, la seva obra sempre ha estat una reivindicació en defensa dels drets polítics i socials i el medi ambient, amb un estil influenciat per pintors com Dalí, Picasso o Bruegel. En tots aquests anys ha exposat a Itàlia, França, Portugal i Espanya, i ara exposa després de 20 anys, ja que es dedica a fer quadres per encàrrec per guanyar-se la vida.