Aquest mes de juliol obrirà una nova escola de dansa a Gràcia, Slam Dancing Academy, sota la direcció de Susie Kellerman, que tindrà l’ajuda de Marisa Ulloa i Máximo de Hita. Tots tres són professionals del jazz però de centres diferents del districte de Gràcia, que és un important focus de dansa. Ara s’han unit. La continuïtat de Company & Company, dirigit per la Marisa i el Máximo perillava després de 30 anys formant ballarins en diverses disciplines. Aquest estiu s’acabava el contracte de lloguer i les noves condicions per renovar els dificultaven continuar amb el projecte. Però la Susie, que buscava ampliar el seu centre de formació de dansa de la Vila de Gràcia, els va oferir la possibilitat d’ajuntar-se.

La relació entre aquests professionals de la dansa ve de llarg. Nascuda a Detroit, la Susie Kellerman va conèixer Company & Company quan va visitar Barcelona un estiu, fa 15 anys. Primer va ser-ne alumna i després professora, fins que va obrir la seva pròpia escola, Slam Dancing Studio. 

Slam Dancing Academy obrirà les portes aquest juliol al local de Company & Company, després d’alguns retocs i una mà de pintura. Els alumnes trobaran les classes i els professors de sempre, però també hi haurà novetats. S’hi impartiran classes de noves disciplines, com per exemple dansa i teatre musical en anglès, Broadway jazz, dansa comercial, líric i hip-hop, entre d’altres.

La nova acadèmia de dansa vol continuar sent un referent en la formació de ballarins, com ho ha estat durant 30 anys Company & Company, i alhora, obrir-los les portes a nous tipus de dansa. Tal com explica Susie Kellerman, directora de Slam Dancing Academy, “Aquest centre té molt bona reputació, n’han sortit molts ballarins professionals. Molts ballarins que acaben d’estudiar aquí van a treballar amb grans companyies i universitats per Europa i els Estats Units. És molta responsabilitat de mantenir el nivell.”

A més, Slam Dancing Academy permetrà als alumnes de Slam Dancing Studio, dirigit també per Susie Kellerman, continuar creixent en la seva formació.