La futura línia d’autobús V15 unirà, segons les previsions, el barri de la Marina de Port amb el de Pedralbes. El tram conflictiu és el central, en sentit baixada, ja que segons el recorregut marcat l’autobús passarà pel carrer de Joan Güell. Els veïns i els comerciants no ho veuen amb bons ulls, ja que creuen que en un carrer amb un únic carril, el trànsit se saturarà.

Segons el vicepresident de l’Eix Comercial Sants-les Corts, aquest carrer no és el lloc idoni per fer-hi passar el V5. Assegura que, en tractar-se d’un autobús articulat -de més llargada que els habituals-, entorpirà encara més la circulació. A més, previsiblement el recorregut tindrà diverses parades en el tram que va de l’avinguda Diagonal a la carretera de Sants, on hi ha molts comerços que necessiten espai per a la càrrega i descàrrega i tres escoles.

Tot i les queixes, els comerciants són optimistes i creuen que aconseguiran fer canviar el recorregut de l’autobús abans de la implantació de la línia, prevista per a la tardor del 2017. Això sí, el procés d’informació i debat obert per l’Ajuntament per acabar de definir la xarxa de bus ortogonal ja ha finalitzat.