Cada dimarts un grup de persones es reuneixen al local de l’Associació Almohada del Corazón Barcelona. Ubicades al passeig de Santa Coloma, dediquen diverses hores a cosir coixins, omplir-los, tancar-los i embolicar-los. Les voluntàries, una mitja dotzena, són veïnes, amigues o conegudes que pel boca-orella s’han assabentat d’aquesta iniciativa i han volgut col·laborar-hi. Cada setmana, la presidenta de l’entitat, Lina del Castillo, distribueix els cors entre els hospitals de Barcelona i Santa Coloma de Gramanet i n’envia a València. Diu que va començar entregant-ne uns 60 i ara n’entrega uns 300 al mes i ho fa de manera gratuïta. La Fundació Hospital de l’Esperit Sant, l’Hospital Clínic, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital Universitari Sagrat Cor, l’Hospital del Mar i la Clínica Corachan són alguns dels centres que reben els cors. També hi ha persones particulars que truquen a l’entitat per recollir-ne.

L’Associació Almohada del Corazón Barcelona va arribar a la ciutat perquè la Lina va conèixer la iniciativa a Palma. Els coixins del cor són un projecte originàriament internacional que va crear-se a Tennessee (els Estats Units) quan una infermera del servei d’oncologia va ser operada l’any 2001. Després de l’operació, les seves ties van cosir un coixí i l’hi van col·locar sota el braç. Dels Estats Units va arribar a Dinamarca i altres països d’Europa.

Els coixins s’entreguen gratuïtament a les persones. Per això, l’Associació Almohada del Corazón també realitza altres artesanies que ven a diferents fires d’artesania i de comerç; i cursos de costura, “patchwork” o “scrap” per finançar el material dels coixins. Aquests estan fets amb tela de cotó 100 %, 150 grams de floca, paper de cel·lofana i cinta rosa. Lina del Castillo també anima la gent a col·laborar amb l’entitat.