Aquest dilluns comença la setmana més freda de l’any, també anomenada la Setmana dels Barbuts perquè tots els sants -Sant Hilari el dia 13, Sant Pau Ermità el 15 o Sant Antoni Abat el 17- llueixen barbes frondoses. Amb aquesta excusa, el Club dels Barbuts ha sortit a buscar socis nous. Els requisits són senzills: “Si tens barba no tens cap problema, i si vols desapuntar-te’n te la treus”, explica Joan-Ignasi Ortuño, president de l’associació. “No distingim entre religió, sexe, condició econòmica, nivell educatiu o qualsevol altre procedència. Simplement ser barbut, això sí”, afegeix.

Barbes per comoditat, salut o estètica

D’interessats a ingressar al club, de caràcter humorístic, n’han trobat. Tots, òbviament amb barba i amb motius diversos per defensar el pèl facial: per estètica, per salut o simplement per comoditat. Carlo Gabba és del grup dels còmodes, es va deixar barba, tal com explica, “fa sis o set anys per mandra. Hi va haver un temps en què me la tallava bé i cada dia necessitava uns 20 minuts per fer-ho, així que un dia vaig decidir deixar-me-la“. D’altres, com José Fabián Mora, han optat per lluir pèl facial per qüestions de salut: “Per problemes de pell, ja que quan m’afaito em surten moltes reaccions a la pell i vaig decidir deixar-me barba“.

I mentre llueixin barba podran pertànyer al Club dels Barbuts. Qui en vulgui formar part pot apuntar-s’hi al restaurant La Gardunya, al Mercat de la Boqueria, al barri del Raval, on té la seu aquesta associació de caràcter humorístic amb 25 anys d’història (es va fundar el 2 d’octubre del 1995).