L’Escola Betània Patmons ha elaborat dossiers educatius que permeten als alumnes de diferents etapes descobrir el Monestir de Pedralbes a través de problemes matemàtics. Els dossiers estan disponibles en línia gratuïtament i qualsevol escola interessada els pot descarregar i utilitzar per la seva visita.

Els alumnes de l’Escola Betània Patmos fan la classe de matemàtiques al Monestir de Pedralbes. Aquesta és la proposta del projecte Pedralbes, una mirada matemàtica, que fa quatre anys que es fa en aquesta escola i que ara s’ha obert a tots els centres que hi estiguin interessats.

El professor de matemàtiques Diego Montero, un dels mestres de l’escola, explica que els alumnes, a través de diferents dossiers adaptats a cada nivell educatiu, poden descobrir el monestir  i “construir coneixement matemàtic”  a partir de l’experiència de la visita.

Els dossiers proposen, per exemple, que els alumnes de P4 trobin alguns dels elements del claustre a partir de fotografies i que n’identifiquin les formes geomètriques, que els de 6è de primària descobreixin a quina escala està feta la maqueta que hi ha a l’entrada del recinte o que els de 3r d’ESO esbrinin l’altura del pou del claustre aplicant el teorema de Tales.