L’Associació Plataforma Veïnal de Sant Andreu i la Comissió Gestora del Casal de Gent Gran Mossèn Clapés estan cansats de reclamar una solució a la falta d’espai al Casal de Gent Gran. És un edifici de 465 m2 que ha de donar servei a uns 1.300 socis. Només disposa de dues sales, on es fa informàtica, pintura i classes de ball, amb una capacitat d’entre 20 i 30 persones per activitat.

Llistes d’espera i sorteig

L’espai s’ha quedat petit i no tots els socis poden participar en les activitats que organitza el casa. “No podem agafar a tothom per fer activitats”, explica Dolores Torres, presidenta de l’Associació Plataforma Veïnal de Sant Andreu. De fet, per alguns tallers hi ha llista d’espera i l’adjudicació de places es fa per sorteig. A més, tampoc tothom no pot gaudir de l’espai perquè “per fer una partida, els que troben taula es queden i qui no, ha de marxar”, afegeix Torres.

La solució al problema de la manca d’espai passaria per la construcció de la nova Residència de Gent Gran de Casernes, ja que als baixos és on hauria d’anar l’espai definitiu del casal. El projecte, inclòs dins el pla per urbanitzar els terrenys de les antigues Casernes de Sant Andreu, encara està per començar i no té data prevista. Per això, els veïns demanen una solució temporal perquè, mentre no es construeixi el nou, els usuaris del casal puguin disposar de més espai.